CZ-SK Hip Resurfacing Group

Česko-slovenská otevřená diskusní skupina sloužící pro výměnu informací/zkušeností/názorů mezi všemi, kteří hledají odpovědi na otázky související s onemocněními kyčle(í) a hip resurfacingem jako alternativou ke klasické totální endoprotéze kyčle.
Právě je 22 pro 2024 06:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TEP
PříspěvekNapsal: 08 srp 2012 16:58 

Tak jsem dnes byla zkonzultovat stav mé levé kyčle. Trochu jsem doufala, že i mně ten resurf udělají. Ovšem pravda je taková, že mám vrozenou vadu od narození, špatné osy v kostech a v pánvi jamku jinde, než má být a navíc úplně plochou, oboustranná koxartroza. Protože už se otírá hlavice kosti o zbytek jamky, tak mi to dělá velké problémy při chůzi.Takže byla zvolena klasická necementová náhrada kloubu. Bohužel mám navíc tenké kosti, tak mě posílají ještě na Ct, aby vyrobili případně speciání implantát. Ze všeho mám děsný strach, přece jen řezání kosti není běžné, ale co nadělám. Termín k operaci mám 26.10. 2012. A ještě mi řekli, že od resurfu upouštějí, že se otírá kov o kov a speciálně ženkým to dělá velké problémy. To by snad mohli vymyslet jiný kov nebo keramiku, aby to bylo bezpečnější. No, nevím, snad někdy příště. Všechny zdravím. :)

Předmět příspěvku: Re: TEP
PříspěvekNapsal: 08 srp 2012 18:09 
Administrátor

55lida píše:
A ještě mi řekli, že od resurfu upouštějí, že se otírá kov o kov a speciálně ženkým to dělá velké problémy. To by snad mohli vymyslet jiný kov nebo keramiku, aby to bylo bezpečnější.

Imho toto není vůbec pravda:
- absolutní počty provedených resurfů rostou
- jediná značka, která je opravdu stahovaná z trhu DePuy ASR
- tření ovu o kov nemá prokazatelné vedlejší účinky (viz web Dr. McMinna)
- btw, znám jednu paní z UK, která má resurf už asi 17let a tím kovem na kov odnosila a porodila dvě zdravé děti (hledej katie na surfacehipp.yahoogroups.com
- keramika je mnohem náchylnější na mechanické poškození než kov

k TEPce - doporučuju, sežeň si zdigitalizované RTG fotky svých kyčlí a pošli je keonzultaci Dr. DeSmetovi a Dr. Bloombergovi, aťr máš nezávislý názor ODBORNÍKA (naši špičkoví ortopedi jsou při vší úctě proti nim pouhými začátečníky)

PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 10:55 

Ahoj. Tak to děkuji, doufám, že to stihnu do doby, než by mě měli kuchat. Nevím, ale byly nějaké výmluvy, že mám od narození vrozenou vadu, plochou a vykvedlanou jamku, která nekryje hlavici ze 2/3. A nevím, co si o tom mám už myslet. Chtěla jsem, aby mi zbytečně neřezali kost, která je zachovalá a jak je vidět zatím ještě v pořádku. Máš někde prosím kontakt na ty lékaře venku- mail? Zkusím si vyžádat snímek na cd a poslat jim to k posouzení. Díky

PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 11:28 
Administrátor

Dr. Koen De Smet <dr.desmet(zavináč)heup.be> pozor, je aktuálně na dovolené, zpět bude po 12.8.2012, English, Francais, Deutsch

Dr. Mark Bloomfield <m.bloomfield(zavináč)1webhost.co.uk>, English only

Dr. Mc Minn <enquiries(zavináč)mcminncentre.co.uk>, English only

PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 11:36 

Díky moc. Obstarám si snímek včerejší a pošlu to k posouzení. Asi se pánům doktorům nechce pracovat, tak je jednodušší řezat než jen nasazovat kov na kosti. Nevím, co by to mělo za význam, vždyť mi stejně musí udělat novou jamku a ta kost by se kuchat nemusela. Posílala jsem dotaz ještě do Motola doc. Trčovi, jinak jezdím tam se synem na růstový hormon na endokrinologii také k jednomu profesorovi. Moc nám s růstem pomohl, dětská doktorka nejevila zájem vůbec nás někam odeslat. Musela jsem to zařídit sama.

PříspěvekNapsal: 16 srp 2012 17:03 

Ahoj, všichni!
Tak jsem dnes odeslala snímky kyčlí ve 3D po CT, ke konzultaci. Budu čekat na odpovědi ať už budou jakékoliv. Spíš počítám s variantou horší, ale nevzdávám to. O dalším sem dám zase zprávu. Mějte se zatím všichni fajn a pevné zdraví a hlavně klouby v pohodě.

PříspěvekNapsal: 23 srp 2012 07:48 

Ahojky. Takže dnes mi odepsal doc. Trč z Motola, že resurf je možný, ale že to ženám nedoporučuje. Z jakého důvodu, nevím. Ale opravdu zvolím resurf před řezáním krčku stehenní kosti. Dnes 2.9. mi přišlo z Orthesu z Rožnova , že by v mém případě bylo lepší aplikovat celkovou TEP. Fakt super rána pod pás. Nicméně, ještě dojedu do Znojma a na resurfu budu trvat, snad uspěju. Ale dle doc. Trče, Dr. DeSmet a v Anglii, lze resurfovat. Začínám mít silný pocit, že jde jen o prachy, jako všude jinde.

Nemáte někdo zkušenost z Krnovem? Je tam čekačka 1/2 až 3/4 roku.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina